• Anders leren kijken om meer te zien

  Gedurende 9 weken oefenen we in een speciale vorm van aandacht

  Nieuwsgierig

  Open

  Zonder oordeel

  Simpele observatie

  Ontdaan van evaluatie of interpretatie

   

  Deze vorm van aandacht helpt ons om te leren communiceren met het onderbewustzijn, in het moment aanwezig te zijn, inzichten over onszelf (en hoe we als mens in elkaar zitten) te ontdekken en onze automatische piloot in denken-voelen-doen cirkels te stoppen.

   

  Een ruimte in je geest en hart opent.

  Je bent niet meer voortdurend in gedachten verzonken.

  Het leven wordt natuurlijker.

  Je ziet en voelt meer.

  Je accepteert.

  Je leeft.

 • Dit is wat je leert...

  (het volledige programma vind je onderaan deze pagina)

  gedachten observeren en loslaten of ideeën te genereren

  functies van emoties en lichaamsgewaarwordingen herkennen = lichamelijke informatie opmerken

  je brain trainen in focus, nieuwsgierigheid, helderheid, flow, concentratie en observerend gewaarzijn

  ✓ de illusies van de geest en de mechanismes van stress te doorprikken

  ✓ omgaan met externe en interne prikkels

  positieve gevoelens opslaan in het brein

  ✓ maar evengoed oncomfortabele gevoelens te omarmen met acceptatie en mededogen

  ✓ flexibeler omgaan met het denken, stress, gevoelens, vermoeidheid, lichaamsgewaarwordingen.

  Waarom 9 weken?

  9 weken zijn essentieel om de nieuwe paden in je brein te kunnen trainen. Het is ook een diepgaand proces waarin je op onderzoek gaat in hoe je functioneert als persoon.

   

  Door jezelf - en de manier waarop je gedachten, gevoelens, prikkels en lichaam in interactie treden met elkaar - te leren kennen, wordt het leven gemakkelijker, natuurlijker, vrijer en intuïtiever.

 • "Ik begon de opleiding volledig van nul, niet echt wetende wat er allemaal ging komen. Al gauw werd duidelijk dat het niet enkel ging om mediteren, maar dat het echt veel ruimer gezien moest worden. Een andere manier van kijken naar jezelf, de wereld... Een bewustwording om eigen patronen van denken en doen te herkennen en ook nog eens te leren doorbreken. Kortom, met aandacht en kracht in het leven staan en leren genieten van de kleine, dagdagelijkse momenten. Een training die ik iedereen kan aanraden, met een fantastische coach!"

   

  - Isabel de Groote

  "Deze training heeft veel voor me betekend. Ik zie het leven anders. Kijk anders naar wat er gebeurt. Ik vind rust en stabiliteit, iets wat voorheen moeilijk was door mijn drukke baan en alle verantwoordelijkheden. Deze 8 weken waren meer dan een cursus. Het ging diep en Geraldine heeft er zeker iets mee te maken. Haar authenticiteit en haar gave om een ​​verscheidenheid aan mensen te begeleiden, maakt deze cursus uniek. Bedankt dat je mij dit hebt laten ervaren!" - Lieselot Ansele

  Dankzij de onmetelijke kennis en de deskundige uitleg van Geraldine besef ik nu hoe ik het piekeren kan loslaten. Ik ervaar dat het fantastisch is om in het moment te leven, dat ik af en toe tijd voor mezelf moet nemen, waarin ik niks hoef te doen.... gewoon te zijn, in het moment, dat ik alles kan loslaten. Dankjewel dat je jouw levenswijsheid met de groep deelde. Het waren 8 onvergetelijke weken. 🤗

   

  - Siska Degraer

  "De reden om de training aan te vatten was om meer te weten te komen & in contact te komen met mijn innerlijke wereld. De lessen heb ik aangevat met een open geest, niet echt ten volle wetend wat er me allemaal te wachten zou staan. De training gaf me een vorm van innerlijke rust. Ik leerde met de sessies ook bewuster te zijn van mijn lichaam en geest en om alledaagse zaken op een andere manier te benaderen.

   

  Deze training heeft mijn leven veranderd en kan ik aan iedereen aanraden !"

   

  Jo Serpentier

   

  "Ik ben onder de indruk van de professionele aanpak: je vakkennis, je enthousiasme, respect, geduld en grote gedrevenheid maakten het volgen van de training heel boeiend.

  Ik heb veel geleerd en het was een verademing om na een drukke week weer elke keer even een moment voor mezelf te kunnen nemen. Je oefeningen, meditaties en reflecties tijdens de training vond ik heel sterk en diepgaand. Deze hebben een grote indruk op me nagelaten. Bedankt hiervoor!"

   

  Karel Storme

 • Wie neemt je mee op pad?

  Hey! Ik ben Geraldine Gobert...

  Ik geloof in de innerlijke kracht van de mens, in de plasticiteit van het brein en het belang van geest met lichaam te verbinden.

   

  In diep genoeg leren kijken om zelf op onderzoek te gaan en compassievol te omarmen wat we tegen komen. In de helderheid van het lichaam en het moment, voorbij het mentale geruis.

   

  Er was een periode in mijn leven waar een continue stroom aan gedachten en gevoelens overheersend waren voor de manier waarop ik mijn leven leidde.

   

  Een andere periode waarin ik vooral veel deed, werkte en projecten opzette, maar eigenlijk niet veel meer voelde.

   

  Later besefte ik dat dit signalen waren van een geest en lichaam die nog niet volledig zijn mogelijkheden kende

   

  14 jaar geleden startte mijn pad in meditatie. Niet veel later volgde ik trainingen die me de geheimen van het brein, het lichaam, de geest - en mezelf - leerden kennen en ging ook geruime periodes naar Azië om bij Boeddhistische monniken te leven.

   

  Het was een soms confronterende reis maar de vrijheid die ik ervoer om uit het denken te stappen en meer te leven was het meer dan waard. ...

  Ervaring

  Na een aantal jaren eigen beoefening volgde ik een 3-jarige opleiding tot MBCT-MBSR mindfulness trainer en een 2-jarige opleiding tot MSC compassion-trainer.

   

  Ik schoolde me bij in neuropsychologie, positieve neuro-plasticiteit, psychotherapie, stress relief approach, integrative life coaching (ICF-ACTP geaccrediteerd), trauma therapie coaching, yoga (200h ytt) en reiki..

   

  Vandaag heb ik al meer dan +3000 mensen mogen begeleiden op het innerlijk pad in België, Portugal en Frankrijk...

   

  Waaronder ook organisaties als .... Colruyt, Rogers Corporation, Odissee University of Brussels, CM, Liberale Mutualiteit, Provincie West-Vlaanderen, Thomas More, Louis Vuitton, OCMW Brugge, Manager Magazine, ....

   

  Vandaag ben ik ook ontzettend dankbaar voor de wijsheid en inzichten van de gidsen op mijn pad waaronder:

   

  Dr. Rick Hanson, Mark Williams - University of Oxford (UK), Christina Feldman & John Peacock - Insight Meditation Society (US), Dr. Chris Germer - Harvard Medical School (US), Dr. Kristin Neff - Center for Mindful Self-Compassion (US), Dr. D Dewulf - I AM (BE), Bhagsu Yoga Institute (India), B. Ball en enkele Boeddhistische monikken in Azië en Europa.

 • Concreet?

  We komen 1x per week samen in een livesessie op zoom.

   

  Met een theetje bij de hand en op het beeld zie je iedereen mee mediteren, delen en verbinden.

   

  Je krijgt na elke sessie audio en een werkboek om dagelijks met het thema van de week te kunnen oefenen.

  Je kan rekenen op een persoonlijke begeleiding gedurende het traject.

  Als je een live sessie niet kan volgen, kan je delen van de sessie ook herbekijken via een private link.

  (jouw ervaringen worden niet opgenomen als je niet wil)

   

  Tijdens de sessie doen we oefeningen, meditaties en je zal ook reflectie momenten hebben voor jezelf.

  Je kiest ten alle tijde zelf of je wil delen of niet. Niets hoeft, alles mag. Met een systeem ook, zodat we niet door elkaar moeten praten en dit gestructureerd en rustig kan verlopen.

   

  Minder verplaatsingen, tijdsbesparingen en een even waardevol proces...

  Ook volgens deze deelnemers...

  Hoor wat deze toppers Christel, Tom, Bert, Ama, Niels, Thomas, Sofie, Daisy over de online training delen💛

  (onderaan deze pagina vind je de volledige filmpjes)

 • "Ik heb geleerd te mogen “zijn” in plaats van steeds te “doen” en alles met mildheid te verwelkomen, zelfs onaangename dingen, waardoor die vanzelf verzachten door er niet meer tegen te vechten. Ik heb geleerd mijn gedachten, emoties en patronen hierbij te herkennen... Dit was best soms confronterend, maar het gaf me veel ruimte voor groei.

   

  Het heeft me geholpen om te luisteren naar wat ik werkelijk nodig heb om vanuit mijn hart te leven. Het helpt me te bevrijden van het deel van mezelf dat me in gevangenschap hield. Dankjewel voor deze wonder mooie ervaring."

   

  - Nele Deconinck

  "Voor mij heeft dit mijn kijk op mijn eigen leven en hoe ik bepaalde zaken aanpak veranderd. Door bewuster in het leven te staan en op vlak van communicatie zaken anders aan te pakken, voel ik dat ik anders met de dingen omga. Ik tracht voor mezelf en mijn directe omgeving milder te zijn. Als ik dagelijks mediteer dan voel ik dat dit rechtstreeks effect heeft op mijn dag.

   

  Het klopt dat je deze beoefening niet kan leren uit de boeken, maar dat je er praktische moet mee bezig zijn. De aanpak van Geraldine sprak me ook erg aan. Heel goed gebracht, met kennis van zaken. De permanente link naar de neurowetenschap en het theoretisch kader vond ik ook enorm boeiend."

   

  - Sarah Volckaert

  "Ik volgde eerder al een meditatie training maar de manier waarop deze training gegeven werd, werkte heel verdiepend en verhelderend. Ik kwam nog maar eens tot het besef dat beoefening me veel rust en zelf-inzicht brengt. Dankbaar voor de manier waarop je dit overbrengt!"

   

  - Wim de Paepe

  "Ik keek er elke week enorm naar uit om naar de training te komen. De training heeft mij enorm geholpen om mezelf terug te vinden, te luisteren naar mijn lichaam en mij opnieuw bewust te worden dat tijd maken voor jezelf een absolute must is. De meditaties die we beoefenden, helpen me hier enorm bij en zorgt ervoor dat ik even helemaal bij mezelf kan komen. Een pluim voor Geraldine, die de training met een grote passie en toewijding gaf. Het was top!​"

   

  - Valerie De Temmerman

   

  "Een training met Geraldine werd een reis in mezelf en mijn geblokkeerde patronen. Ik leerde gedachten te observeren en ze niet altijd te volgen. Ik leerde emoties te herkennen en naar mijn lichaam te luisteren. Mijn geest voelt zachter en helder aan en sinds lange tijd kan ik weer genieten van het moment "

  - Katrien Lievens

 • Voor wie?

  Deze training is er voor iedereen die meer focus, aandacht, creativiteit, mededogen en vrijheid wil ervaren in het leven... Maar niet voor eender wie...

  A Lotus Seed training is voor jou als...

  • Als je graag leert hoe je je brein op verschillende manieren kan trainen
  • Als je dichter wil staan bij je gevoel om effectieve keuzes te maken
  • Als je eerlijker wil zijn met jezelf en anderen
  • En genieten van het moment en de schone dingen des levens... 
  • Als je bereid bent dingen van jezelf te zien (soms aangenaam, soms onaangenaam) - je kern, waarom je bepaalde dingen doet of net niet doet... 
  • En als je beseft dat dit ook een actieve inzet vraagt om in een proces te stappen 
  • Dan is de training zeker en vast voor jou!

  Het is niet voor jou als...

  • Je zoekt naar een snelle pil voor de drukte... Dit pad is een innerlijk proces en geen 'quick fix' 
  • Je geen behoefte hebt om stil te staan bij jezelf
  • Je niet geïnteresseerd bent in hoe we als mens in elkaar zitten, Oosterse filosofie of psychologie
  • Je geen zin hebt om te oefenen of regelmatig te mediteren 
 • Intuïtief en ingebed in Oosterse wijsheid, wetenschap en ervaring

  Gegrond vanuit de diepte van je eigen zijn.

  Wat maakt deze training anders?

  Holistische benadering

  Deze training is ontwikkeld vanuit jarenlange ervaring met groepen en individuen op het vlak van coaching, zelf-expressie, radicale eerlijkheid, mindfulness, meditatie, zelf-compassie en neuroplasticiteit.

  Je kan er dus op vertrouwen dat het niet 'zweverig' is, maar wel intuïtief met betrokkenheid voor elk individu.

  Uit ervaring leren

  Deze training is geen theoretisch construct of filosofie, het is een ervaringsgerichte praktijk. Doorheen de 8 weken word je begeleid in verschillende oefeningen en een kader van hoe brein, gedachten, emoties en lichaam met elkaar in verbinding staan. Je krijgt na elke sessie audio meditaties, een werkboek, syllabus en video's zodat een directe vertaalslag naar het dagelijkse leven volgt. Dit laat toe om de opgedane inzichten beter te integreren.

  Wortel aanpakken in plaats van symptoom

  In deze training gaan we niet in op mentale verhalen over het verleden, de toekomst, wie je bent of niet bent. Je leert wel jouw verhalen, overtuigingen, herinneringen te observeren, zonder in de inhoud van het verhaal mee te gaan. Dit laat toe om met het onderbewustzijn te communiceren, inzichten over jezelf op te doen en de nieuwe vaardigheden eigen te maken.

  Onderbouwd

  Voornoemde programma's hebben na 8 weken veranderingen in het brein, het stress niveau, cognitieve en emotionele flexibiliteit aangetoond, waaronder :

  • Verbetering in het geheugen, aandachtspanne, stress respons, veerkracht, levenskwaliteit, stemmingen en gevoelsstaten, emotionele intelligentie, immuun systeem, bloedsuikerspiegel en bloeddruk. 
  • Verhoging van de grijze massa geassocieerd met gewaarzijn, empathie, zelf-controle en aandacht. 
  • Verlichting van de delen van het brein dat stress hormonen produceren en activeren van de delen gelinkt met positieve stemmingen en leren. 
  • en nog veel meer... contacteer me voor een lijst met alle refenties.
 • 💛 ...

  "Deze training heeft me zo verrijkt, raad het iedereen aan! Bedankt A Lotus Seed"

  "Super waardevol !!! Zeker doen."

  "Gewoon doen. Niet twijfelen. Is een echte verrijking"

  "Ik had dezelfde twijfels, maar kan het gewoon iedereen keihard aanraden"

  "Ik kan het iedereen warm aanbevelen, it was life changing for me"

 • Klaar om mee op pad te gaan?

  Als een datum je niet past dan kan je ook

  ✔️ de sessie herbekijken

  ✔️ mee volgen met de audio bestanden en het 250 p. werkboek met inspiratie, oefeningen en reflecties

  Op maandagavonden

  * * *volzet * * *

  Wil je meedoen bij een volgende editie?

  Stuur me een mailtje op info@alotusseed.org

 • Ik ben er helemaal klaar voor 💛

  Dan hoef je deze kleine intake nog in te vullen...

  Wil je liever eerst een telefonisch gesprek of wat meer uitleg per mail?

  Dat kan! Geef me een belletje op 0478135069 of mail me op info@alotusseed.org

 • Veelgestelde vragen

  Hoe verloopt zo'n sessie?

  We starten altijd met een meditatie of oefening om in het hier en nu aan te komen, en in 'ervaring' te duiken. Na de beoefening worden bepaalde type vragen gesteld aan de groep over de ervaring - je kiest altijd zelf of je iets wil delen of niet (hoewel er een actieve participatie van jou wordt verwacht tijdens de oefeningen hoef je niet te delen als je niet wilt).

   

  Uit deze deelervaringen komen er inzichten over jezelf. Deze worden toegelicht aan de hand van een theoretisch kader om beter te begrijpen hoe gedachten, emoties en lichaam met elkaar in verbinding staan. Zo zijn er soms verschillende oefeningen gedurende 1 sessie.

   

  Na de sessie krijg je een mail met syllabus en audio materiaal met meditaties om wat we bespraken verder in te oefenen thuis. Je krijgt ook wekelijks reflectievragen mee naar huis, om stil te staan bij jezelf en je leven. Je wordt als het ware onderzoeker van je innerlijke wereld, terwijl je de kracht ontdekt van aandacht.

  Waarom zou ik deze training moeten volgen?

  Ge moet just niets, maar als je toch mijn mening vraagt.... Je leert essentiële vaardigheden om- met vernieuwde aandacht - om te gaan met interne en externe prikkels. Vaardigheden die we nooit leerden op school - maar misschien wel veel waardevoller zijn dan het diploma dat je op zak hebt.

   

  We leren omgaan met gedachten, emoties, en lichaamssensaties. We leren onderscheid maken tussen interpretatie en werkelijke observatie en tussen situaties en emoties. We leren onze aandacht trainen in concentratie, dankbaarheid, verwondering, en creativiteit. En zo veel meer.

  Moet ik al ervaring hebben?

  Nee, je bent welkom zonder enige ervaring. De groep bestaat meestal uit een mix van mensen die beginner zijn en mensen die al wat ervaring hebben, maar graag willen verdiepen. Sowiezo haalt eenieder eruit wat hij/zij op dit moment nodig heeft in het leven en is het doorlopen van de training voor iedereen een uniek avontuur.

  Moet ik in kleermakerszit op de grond kunnen zitten om te mediteren?

  Nee - dat hoeft niet. Je kan evengoed op een stoel zitten, in de zetel, in een hangmat of zelfs liggend in de duinen. We zullen ook een aantal liggende meditaties doen.

  Wat heb ik nodig om de online training te volgen?

  Sowiezo krijg je na inschrijving een mail met alle praktische details en uitleg. Wat je nodig hebt...

  • Een goed werkende internet verbinding
  • Een laptop of ipad met beeld en micro
  • Een rustige plek voor jezelf waar je niet gestoord zal worden
  • Een stoel, zetel of een kussen om op te zitten 
  • Een yogamatje (sessie 2 en 3)
  • Een notitieboekje en een pen
  • Je liefdevolle aanwezigheid, precies zoals je bent! 

  Ik ben niet vertrouwd met Zoom of online bijeenkomsten...

  Je krijgt alle uitleg om de training te volgen! We doen ook een test meeting voor de start van de training zodat je alles al eens kan uitproberen.

  Wat als ik een of meerdere sessies niet kan meedoen?

  Het gebeurt regelmatig dat iemand eens niet naar een sessie kan komen omwille van ingeplande afspraken, ziekte of onverwachte situaties. De syllabus en het audio materiaal is zo ontworpen dat je dan toch kan mee volgen met die week. Bovendien zullen er stukken van de (live) sessie opgenomen worden die je kan herbekijken via een private link zodat je niets hoeft te missen.

  Komen er rituelen of religieuze symbolen aan te pas? Moet ik iets 'geloven'?

  Neen. Deze beoefening is geen religie, maar een onderzoek in geest en lichaam. Sowiezo hoef je niets te geloven of zomaar aan te nemen van wat wordt verteld. De bedoeling is dat je op onderzoek gaat - en nagaat of wat verteld wordt ook klopt voor jou.

  Ik twijfel of het iets voor mij is omdat ik bang ben dat het te zweverig zou zijn....

  Kijk, ik snap waar de vraag komt. Je wilt weten wat je eraan heb en ook weten waarom iets werkt. Je hebt misschien ooit eens een sessie meditatie of mindfulness gedaan ergens en de aanpak was misschien anders. Ja, niet alle opleidingen en trainers zijn dezelfde. Je kan erop vertrouwen dat deze training op een heel nuchtere manier wordt gegeven. We maken ook altijd de link met neuropsychologie en gaan werkelijk ervaren (aan de lijve ondervinden) wat mindfulness is met concrete toepassingen in het dagelijkse leven.

  Hoe gaan we thuis aan de slag?

  Je krijgt elke week een online werkboek en audio meditaties. Net omdat het een training is, maakt de beoefening integraal deel uit van deze training. Het is daarom belangrijk dat je elke dag min. 20 mins kan vrijmaken om te oefenen. Deze training vraagt een actieve participatie als je de vruchten wil plukken. Hoe meer je er zelf insteekt, hoe meer je eruit haalt is het credo.

 • Christel leerde ja zeggen aan het leven...

  "De training was echt wat ik gehoopt had om voller te leven, inzichten over mezelf te hebben, opener te staan, op een andere manier te kijken naar dingen en een diepere verbinding met mezelf en gevoelens te ervaren."

  Bert is zich meer bewust van het moment...

  "Het heeft me een groter bewustzijn gegeven. Ik merk beter gedachten en emoties op en kan er nu ook iets mee doen. Ik laat me minder meeslepen door bepaalde gedachten. Het feit dat het online was vond ik ook een meerwaarde."

  Ama leerde vertragen en voelen zonder ermee samen te vallen...

  "De training leerde me concrete tools om te vertragen, gedachten en gevoelens te herkennen zonder dat ze het stuur moeten overnemen en bewuste keuzes te maken om het leven te leiden dat ik wil."

  Tom doorbrak patronen en vond rust...

  "Ik heb geleerd om patronen en de automatische piloot te doorbreken, om gedachten te herkennen, tijd maken voor mezelf en te genieten van het moment en het brengt me veel rust."

  Niels vindt de link tussen het wetenschappelijke en het spirituele...

  "Als chiropractor zie ik dat er veel chronische aandoeningen te wijten zijn aan emoties die vastzitten in het lichaam. Dat is een van de redenen waarom ik verder wil blijven trainen."​

  Klaartje vindt zichzelf terug...

  "Zelfzorg, focus vinden in de verwarring van het denken & doen en zelfliefde zijn 3 dingen die ik in de training gevonden heb en waar ik concrete instrumenten heb voor gekregen."

  Christel laat zich minder afdrijven en slaapt beter...

  "Ik heb het gevoel dat ik mij minder laat afdrijven door gedachten en beter slaap. Ik merk dat het cultiveren van open en niet-oordelende houdingen ook heel positief is."

  Daisy voelt zich meer open...

  "Ik merk dat ik daardoor meer open ben gebloeid, meer durf te delen met anderen en ik merk ook meer openheid van anderen naar mij toe. . Hetgeen dat ik uitstraal is ook hetgeen dat ik aantrek."

 • Kan je nu niet deelnemen maar zou je graag op de hoogte blijven?

  Noteer je naam, email en voorkeur van stad (eventueel voor fysieke bijeenkomsten te Gent, Kortrijk, Brugge of Brussel) en we houden je op de hoogte!

  Ik heb interesse!
 • A Lotus Seed in het nieuws

  In België (Goed Gevoel, Flair, Manager Magazine, Liberale Mutualiteit magazine) en Portugal (in het nationaal nieuws RTP, Time Out Lisboa, en de nationale krant Publico)....

  Portugal...

  Publico, RTP, Time Out Lisboa

  Time Out Lisboa en de krant Publico schreven een aantal artikels over A Lotus Seed meditaties. En nieuwsanker RTP maakte een reportage over meditatie in het park in Lisboa. Deze sessie maakte deel uit van een aantal meditaties in het park in Gent, Brussel en Lissabon in de zomer.

  België

  Goed Gevoel, Flair, Liberale Mutualiteit

  Melanie beschrijft haar eerste retreat ervaring bij A Lotus Seed in 'Goed Gevoel' en er wordt wat meer uitleg gegeven over de voordelen van een mindfulness vakantie bij A Lotus Seed.

  Lees ook het artikel van de Liberale Mutualiteit die haar leden wou laten onderdompelen in de wereld van mindfulness. In Flair vind je een interview met Geraldine rondom zelf-compassie en A Lotus Seed hart training.

All Posts
×
×
Privacy Policy
Privacy Statement - English

*** Dutch Statement beneath / Nederlandse versie verder lezen *** 

A Lotus Seed, located at Korte Rijakkerstraat 7, 9030 Ghent, Belgium, is responsible for the processing of personal data as shown in this privacy statement and confirms compliance with the European directives regarding compliance with personal data.

Contact details:
www.alotusseed.org - Korte Rijakkerstraat 7, 9030 Ghent, Belgium +32478135069

The responsible data protection of A Lotus Seed can be reached via info@alotusseed.org


Your personal information will be treated confidentially
A Lotus Seed takes the privacy law for the protection of privacy in relation to the processing of personal data very serious. (General Data Protection Regulation). We value the privacy of our customers. The personal information you provide to A Lotus Seed will be treated confidentially.
The data are not passed on, shared or sold to third parties.

Personal data that we process
A Lotus Seed processes your personal data if you use our services and / or by provide this information to us.

Below is an overview of the personal data that we may process in case it is necessary for the delivery of the services and provided by you:
- First and last name
- Telephone number
- E-mail address
- Location data
- Gender
- Birth date
- Address
Special and / or sensitive personal data that we process
A Lotus Seed processes special and / or sensitive personal data about your health when registering an activity. This is to detect any contra-indications to participate in a training or retreat and to refuse participation if we believe that it is not conducive to your health to participate.

For what purpose and on what basis we process personal data
A Lotus Seed processes your personal data for the following purposes:
- Sending our newsletter 
- To call or e-mail if this is necessary to carry out our services if you are registered for an activity (request for participation, evaluation contraindications, payment request, practical information, evaluation form, follow-up mails, ...)
- To evaluate your participation request for an activity and refuse participation if we believe that it is not conducive to your health to participate
- Inform you about changes to our services and products
- To deliver goods and services to you

Do you not want to give the mandatory contact details for such activities?
Then we can not automatically validate your registration, since we can not contact you or process your registration. If you do not want to fill this in, please contact us via info@alotusseed.org and we will discuss with you how we can process your registration in a different way.

How long we store personal data
A Lotus Seed does not store your personal data longer than is strictly necessary to realize the purposes for which your data is collected. Your data will be removed from our systems after 5 years of inactivity.

Sharing personal data with third parties
Your details will not be passed on, shared or sold to third parties. A Lotus Seed only provides information to third parties if you have given permission for this (eg in the case of applying for reimbursement insurance) or to comply with a legal obligation.
Cookies, or similar techniques, that we use
A Lotus Seed uses functional, analytical and tracking cookies that are processed by a Strikingly website. A cookie is a small text file that is stored in the browser of your computer, tablet or smartphone when you first visit this website. A Lotus Seed uses cookies with a purely technical functionality. These ensure that the website works properly and that, for example, your preferred settings are remembered. These cookies are also used to make the website work well and to optimize it.

On your first visit to our website we have already informed you about these cookies and we have asked you for permission to place them.

You can opt out of cookies by setting your internet browser so that it does not store cookies anymore. In addition, you can also delete all information previously saved via the settings of your browser.

View, modify or delete data
You have the right to view, correct or delete your personal data. You also have the right to withdraw your consent to the data processing or to object to the processing of your personal data by A Lotus Seed and you have the right to data portability. This means that you can submit a request to us to send the personal information we hold to you or another organization mentioned by you in a computer file.

You can send a request for access, correction, deletion, data transfer of your personal data or request for cancellation of your consent or objection to the processing of your personal data to info@alotusseed.org.

To ensure that the request for access has been made by you, we ask you to send a copy of your ID with the request. Make your passport photo, passport number and national register number black in this copy. This is to protect your privacy. We respond as quickly as possible.

How we protect personal data
A Lotus Seed takes the protection of your data seriously and takes appropriate measures to prevent misuse, loss, unauthorized access, unwanted disclosure and unauthorized modification. If you feel that your data is not properly secured or there are indications of abuse, please contact us at info@alotusseed.org

Thanks for your confidence,
A Lotus Seed. 

 
 
 
 Privacy Statement - Nederlands

A Lotus Seed, gevestigd aan Korte Rijakkerstraat 7, 9030 Gent, Belgium, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring en bevestigd de naleving van de Europese richtlijnen omtrent naleving van de persoonsgegevens. 

Contactgegevens:
www.alotusseed.org Korte Rijakkerstraat 7, 9030 Gent, Belgium +32478135069

De verantwoordelijke Gegevensbescherming van A Lotus Seed is te bereiken via info@alotusseed.org
Jouw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld
A Lotus Seed respecteert de wet op de privacy voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. (Algemene Verordening Gegevensbescherming). We hechten namelijk veel waarde aan de privacy van onze klanten.
De persoonlijke gegevens die je doorgeeft aan A Lotus Seed worden vertrouwelijk behandeld.
Ze komen terecht in ons eigen informatica bestand en worden niet doorgegeven, gedeeld of verkocht aan derden. 

Persoonsgegevens die wij verwerken
A Lotus Seed verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken indien deze gevraagd worden om de diensten te leveren, en door jou ook gedeeld worden:
- Voor- en achternaam
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Locatiegegevens
- Geslacht
- Geboortedatum
- Adres
Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
A Lotus Seed verwerkt bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens over jouw gezondheid bij inschrijving van een activiteit. Dit is om eventuele contra-indicaties ter deelname aan een training of retraite op te sporen en deelname te weigeren indien wij van mening zijn dat het niet bevorderlijk is voor je gezondheid om deel te nemen. 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
A Lotus Seed verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van jouw betaling 
- Verzenden van onze nieuwsbrief 
- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren als je ingeschreven bent voor een activiteit (aanvraag deelname, evaluatie contra-indicaties, betalingsverzoek, praktische informatie, evaluatieformulier, follow-up mails, …)
- De gezondheidsgegevens worden gevraagd om je aanvraag tot deelname te evalueren en deelname te weigeren indien we van mening zijn dat het niet bevorderlijk is voor je gezondheid om deel te nemen. 
- Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
- Om goederen en diensten bij je af te leveren

Wil je de verplichte contactgegevens niet meegeven voor dergelijke activiteiten?
Dan kunnen we je inschrijving niet automatisch valideren, aangezien we je niet kunnen contacteren of je inschrijving verwerken. Indien je dit niet wenst in te vullen, neem je best contact met ons op via info@alotusseed.org en dan bekijken we samen met jou hoe we je inschrijving op een andere wijze kunnen verwerken.
Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
A Lotus Seed bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Jouw gegevens worden na 5 jaar inactiviteit verwijderd uit onze systemen. 

Delen van persoonsgegevens met derden
Jouw gegevens worden niet doorgegeven, gedeeld of verkocht aan derden. A Lotus Seed verstrekt uitsluitend gegevens aan derden wanneer daar door jou toestemming is voor gegeven (bijvoorbeeld in het geval van aanvraag terugbetaling mutualiteit) of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. 
Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
A Lotus Seed gebruikt functionele, analytische en tracking cookies die worden verwerkt door een Strikingly website. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. A Lotus Seed gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. 

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. 

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. 

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen 
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door A Lotus Seed en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. 

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@alotusseed.org.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, paspoortnummer en rijksregisternummer zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
A Lotus Seed neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@alotusseed.org

Bedankt voor het vertrouwen, 
A Lotus Seed.