•  

  A Lotus Seed is on a little break

  as we are working on a new venture: sign up on

  new reality school for the new courses and retreats

 • "Deze keer kies ik voor mezelf en ik zal mij er niet voor excuseren. Zelfliefde is het hoofdstuk dat ik altijd al wou schrijven."

  Iedereen heeft het over zelf-liefde, maar wat is het nu eigenlijk?

  En wat is het potentieel ervan voor creativiteit, authenticiteit en het creëren van je droom leven?

  Hoe kan je door zelf-aanvaarding

  en een eerlijke liefdevolle relatie met jezelf

  krachtige keuzes maken

  en duurzame acties ondernemen....

  Op het pad van bewustzijn,

  nieuwe gewoontes en een waardevol leven,

  herhalen we vaak oude patronen.

   

  Beperkende overtuigingen,

  subtiele ondertonen van gevoelens die geen ruimte krijgen,

  delen van onszelf die we liever niet zien en netjes wegstoppen,

  om dan later vast te stellen dat ze er nog steeds zijn, in andere vormen...

   

  We creëren onbewust de omstandigheden die we net willen vermijden.

  We gebruiken strategieën die tijdelijk hun 'werk' doen maar in de weg staan

  om ons ware zelf te tonen en een vrij, krachtig en authentiek leven te leiden...

   

  We durven vaak niet.

  We durven soms niet ten volle zijn wie we zijn.

  We houden vast aan de patronen die van kinds af aan ingesleten zijn

  en we zien vaak de vrijheid en mogelijkheden van authentiek en vrij te zijn niet meer...

   

  Maar eens we aankomen in wie we zijn

  en met een diep vertrouwen dat we mogen zijn,

  kunnen we in onze kracht staan.

   

  Dit hoeven geen grote gebaren

  maar wel een weg en een opening.

   

  Openen naar het vertrouwen binnenin,

  zodat we die niet meer buiten onszelf hoeven te zoeken...

  Openen naar de oude delen,

  om ze te omarmen in vriendelijkheid en eerlijkheid

  en ze te transformeren in steun, groei en doorbraak.

  Openen naar de positieve kwaliteiten ook,

  die anders zo vaak aan onze aandacht ontsnappen...

   

  Een brug naar je onderbewustzijn,

  of je hart,

  zo zou je het ook kunnen noemen deze training,

  om een ​​nieuw verhaal te creëren voor het leven dat je wilt leiden

  in je kracht, in je echtheid, in aanvaarding.

 • "De hart training maakte weer verbinding met mijn lichaam, mijn adem, maar ook met mijn onzekerheden en pijnen. Géraldine hielp me een zaadje te planten om er anders mee om te gaan, om een ​​andere taal met mezelf te spreken. Om te stoppen om controle te zoeken en meer zelfliefde te genereren, en in plaats van strijd mezelf de tolerantie, vertrouwen en liefde te geven die je aan een geliefde zou geven.

  Het meest opvallende aspect van deze training is de integriteit, kennis en zorg van de trainer."

   

  - Camille Ghekiere

  "Voor deze training, stelde ik mezelf volledig ten dienste van mijn klanten, mijn gezin, mijn vrienden en familie en vergat ik zorg te dragen voor mezelf.

   

  In deze hart training ontdekte ik kenmerken van mijn persoonlijkheid waarvan ik me niet bewust was. Géraldine weet heel goed hoe door emotionele processen te leiden. Haar meditaties en begeleiding lieten me diep in me duiken. Het theoretische gedeelte voor of na elke sessie hielp me mijn reacties en emoties te begrijpen.

   

   

  Het is twee weken geleden en ik geniet nog steeds van de positieve energie. Ik heb geleerd om mezelf te respecteren en naar mezelf te luisteren. Ik kan mijn privé- en professionele leven beter in balans brengen.

   

  Deze training heeft mijn leven en mijn perceptie van wat echt belangrijk is, volledig veranderd."

   

  - Anouk Thill

   

  "De inhoud was zo duidelijk en geleverd door Geraldine op zo'n diepe compassievolle manier dat mijn hart zachter en groter werd met elke nieuwe dag. Ik ontdekte zoveel over mezelf en leerde mijn hart te openen en te delen."

   

  - Lisa

 • Wie neemt je mee op pad?

  Hey! Ik ben Geraldine Gobert...

  Ik geloof in de innerlijke kracht van de mens, in de plasticiteit van het brein en het belang van geest met lichaam te verbinden.

   

  In diep genoeg leren kijken om zelf op onderzoek te gaan en compassievol te omarmen wat we tegen komen. In de helderheid van het lichaam en het moment, voorbij het mentale geruis.

   

  Er was een periode in mijn leven waar een continue stroom aan gedachten en gevoelens overheersend waren voor de manier waarop ik mijn leven leidde.

   

  Een andere periode waarin ik vooral veel deed, werkte en projecten opzette, maar eigenlijk niet veel meer voelde.

   

  Later besefte ik dat dit signalen waren van een geest en lichaam die nog niet volledig zijn mogelijkheden kende

   

  14 jaar geleden startte mijn pad in meditatie. Niet veel later volgde ik trainingen die me de geheimen van het brein, het lichaam, de geest - en mezelf - leerden kennen en ging ook geruime periodes naar Azië om bij Boeddhistische monniken te leven.

   

  Het was een soms confronterende reis maar de vrijheid die ik ervoer om uit het denken te stappen en meer te leven was het meer dan waard. ...

  Ervaring

  Na een aantal jaren eigen beoefening volgde ik een 3-jarige opleiding tot MBCT-MBSR mindfulness trainer en een 2-jarige opleiding tot MSC compassion-trainer.

   

  Ik schoolde me bij in neuropsychologie, positieve neuro-plasticiteit, psychotherapie, stress relief approach, integrative life coaching (ICF-ACTP geaccrediteerd), trauma therapie coaching, yoga (200h ytt) en reiki..

   

  Vandaag heb ik al meer dan +3000 mensen mogen begeleiden op het innerlijk pad in België, Portugal en Frankrijk...

   

  Waaronder ook organisaties als .... Colruyt, Rogers Corporation, Odissee University of Brussels, CM, Liberale Mutualiteit, Provincie West-Vlaanderen, Thomas More, Louis Vuitton, OCMW Brugge, Manager Magazine, ....

   

  Vandaag ben ik ook ontzettend dankbaar voor de wijsheid en inzichten van de gidsen op mijn pad waaronder:

   

  Dr. Rick Hanson, Mark Williams - University of Oxford (UK), Christina Feldman & John Peacock - Insight Meditation Society (US), Dr. Chris Germer - Harvard Medical School (US), Dr. Kristin Neff - Center for Mindful Self-Compassion (US), Dr. D Dewulf - I AM (BE), Bhagsu Yoga Institute (India), B. Ball en enkele Boeddhistische monikken in Azië en Europa.

 • "Ik had de mindfulness training eerder al bij Geraldine gevolgd en het veranderde mijn leven. De hart training was hier een waardevol vervolg op. Ik leerde nog meer van de mooie dingen van het leven genieten door mijn hart te openen. Ik leerde om vriendelijk te zijn voor mezelf en om de negatieve aspecten van mezelf te omarmen, maar ook om eerlijk, positief en authentiek in het leven te staan. Verantwoordelijkheid opnemen voor mijn leven terwijl ik mezelf vriendelijk toespreek werkte heel motiverend. Ik kreeg terug zin in het aanpakken van verschillende facetten van mijn leven. Ik ben zelfs een nieuw project opgestart en geniet met volle teugen. Ik ben niet bang meer om te falen of om risico's te nemen. Ik leef!"

   

  - Bruno Lesley Geel

  "Ik verwachtte niet de diepe inzichten en transformaties die voortkwamen uit deze training. Een balans van diepe meditaties en inspirerende open hart oefeningen en theoretische contexten bood de mogelijkheid voor persoonlijke groei en levensverrijking.

   

  Fantastische begeleiding en ondersteuning van Geraldine.Het is echt een ervaringsgericht proces. Ik ben ouder dan 60. De groep was van alle leeftijden, allemaal op hetzelfde pad. Deze specifieke cursus richtte zich op open hart, open mindfulness.

   

   

  Ik kan de cursus niet genoeg aanbevelen."

   

  - Allyson

   

  "Tijdens de training heb ik het gevoel van vrijheid en vreugde ervaren dat ontstaat doordat ik niet bang ben om echt mezelf te zijn.

  De ruimte die Geraldine creëert is een veilige ruimte zonder oordeel en enorm toegankelijk. Tijdens de training heb ik de tijd en ruimte gekregen om in de diepte om te verkennen waar ik vastzit.

  En ik was ongelooflijk gezegend met intuïties tijdens de training over hoe ik een beetje meer "los kan komen". Een prachtige ervaring.

   

  - Claudia

   

 • Waarom deze hart training?

  Wat maakt deze training anders?

  "Het is moeilijk om te ontdekken

  waar je toe in staat bent

  als je falen, imperfectie en gezonde gevoelens

  uit de weg gaat."

  Een diepgaand proces...

  Degenen die A Lotus Seed kennen, weten ondertussen al dat we geen fan zijn van oppervlakkige tips en tricks. We geloven niet in een mentale benadering en ook niet in snelle oplossingen. We geloven wel in een duurzame ervaringsgerichte aanpak doorweven van experimenten, meditatie, communicatie en lichaamsgerichte oefeningen. Een proces die geduld en de juiste voeding nodig heeft. Dit betekent dat we vooral met het onderbewustzijn willen werken in plaats van aan een mentale symptoom-bestrijding te doen.

  Actie & ervaringsgericht

  Deze training is niet pasief. Het is geen theorie, maar een andere manier van in het leven staan en in je eigen kracht staan. Doorheen de 8 weken word je begeleid in verschilllende meditaties en oefeningen, waarna een holistisch kader gegeven van hoe brein, gedachten, emoties en lichaam met elkaar in verbinding staan. Dit laat toe om de zelf opgedane inzichten beter te integreren. Je krijgt na elke sessie ook een mailtje met audio oefeningen, werkboek en syllabus, zodat een directe vertaalslag naar het dagelijkse leven volgt.

  Holistisch

  Het is geen zweverige of "fluffy" training. Het programma is onderbouwd en opgebouwd vanuit ervaring en onderzoek van de besten in hun vak. We doen dit stap per stap, met oog voor nuance en aan de hand van een holistisch programma : een integratie van

  • MSC (mindful self-compassion) 
  • ACT (acceptance & commitment therapy) 
  • neuropsychologie en positieve neuroplasticiteit
  • Oosterse psychologie (Boeddhisme)

  Onderbouwd

  Voornoemde programma's hebben na 8 weken veranderingen in het brein, het stress niveau, cognitieve flexibiliteit en integratie van emoties aangetoond, waaronder :

  • Verbetering in het geheugen, aandachtspanne, stress respons, veerkracht, levenskwaliteit, stemmingen en gevoelsstaten, emotionele intelligentie, immuun systeem, bloedsuikerspiegel en bloeddruk. 
  • Verbetering van motivatie, geloof in je eigen kwaliteiten, en gezondere keuzes op vlak van beweging, eten, .... 
  • Verhoging van de grijze massa geassocieerd met gewaarzijn, empathie, compassie, liefdevolle vriendelijkheid, vreugde en dankbaarheid  
  • Verlichting van de delen van het brein dat stress hormonen produceren en activeren van de delen gelinkt met positieve stemmingen en leren.  
  • Cultiveren van oxytocine en natuurlijke opiaten afgeeft die je een warm en liefdevol gevoel geven. 
  • Het activeren van een van de primaire emotionele circuits in de hersenen die geluk en welzijn creëren en emotionele stress, waaronder angst, depressie en woede verminderen
  • Compassietraining creëert significante veranderingen in de hersenen en leidt tot meer prosociaal en altruïstisch gedrag.
  • Compassietraining kan je temperament of persoonlijkheid aanzienlijk positiever maken.
 • Meer weten?

  Lees dit artikel die verschenen is in Flair over A lotus Seed hart training waarin het o.a. gaat over het luik 'zelf-compassie' van de training

 • A Lotus Seed in het nieuws

  In België kwamen er artikels van A Lotus Seed uit in Goed Gevoel, Flair, Manager Magazine, Liberale Mutualiteit magazine

  En omdat Géraldine ook in Portugal gewoond heeft, kwam ze ook voor in het nationaal nieuws RTP van Portugal, Time Out Lisboa, en de nationale krant Publico....

  Portugal...

  Publico, RTP, Time Out Lisboa

  Time Out Lisboa en de krant Publico schreven een aantal artikels over A Lotus Seed trainingen. En nieuwsanker RTP maakte een reportage over meditatie in het park in Lisboa. Deze sessie maakte deel uit van een aantal meditaties in het park in Gent, Brussel en Lissabon in de zomer.

  België

  Goed Gevoel, Flair, Liberale Mutualiteit

  Melanie beschrijft haar eerste retreat ervaring bij A Lotus Seed in 'Goed Gevoel' en er wordt wat meer uitleg gegeven over de voordelen van een mindfulness vakantie bij A Lotus Seed.

  Lees ook het artikel van de Liberale Mutualiteit die haar leden wou laten onderdompelen in de wereld van mindfulness. In Flair vind je een interview met Geraldine rondom zelf-compassie en A Lotus Seed hart training.

All Posts
×